MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Organizacja Greenpeace, której misją jest ochrona...
fot. 123RF

Czy wszystkie gatunki ryb są zdrowe? Podpowiadamy, jakie ryby warto wybierać, a których lepiej unikać ze względu na zanieczyszczenia

Karmazyn, ale tylko z certyfikatem

Organizacja Greenpeace, której misją jest ochrona bioróżnorodności, w 2010 roku dodała karmazyna do swojej czerwonej listy ryb i owoców morza.

Warto wiedzieć, że ryby tego gatunku potrzebują do rozwoju bardzo dużo czasu, gdyż od 1 do nawet 13 lat!

Ponieważ liczebność karmazynów w wodach morskich z roku na rok znacznie spada, a konsumenci chętnie wybierają ten gatunek ryby, obecne w sprzedaży mogą pochodzić z niekontrolowanego i niezrównoważonego rybołówstwa.

Jeśli bardzo cenisz smak karmazyna, wybierz rybę z certyfikatem MSC.

Zobacz również

Nowa wieża widokowa i cudowna panorama Gór Świętokrzyskich [ZDJĘCIA]

Nowa wieża widokowa i cudowna panorama Gór Świętokrzyskich [ZDJĘCIA]

To będzie decydujący mecz kaliskich szczypiornistek

To będzie decydujący mecz kaliskich szczypiornistek

Polecamy

Za nami drugi etap rewitalizacji Szlaku Hutniczego

Za nami drugi etap rewitalizacji Szlaku Hutniczego

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Tygodniowy przegląd prasy w Żukowie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Żukowie, (12.05-18.05.2024)