MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podroby w wielu krajach nie mają zbyt dobrej opinii,...
fot. 123rf

Podroby w kuchni. Czy warto je jeść? Jakie witaminy i mikroelementy zawierają? Przykłady przepisów

Czym są podroby?

Podroby w wielu krajach nie mają zbyt dobrej opinii, niektórzy nie określają ich nawet mianem mięsa. Jednak te części zwierząt również mają swoich fanów. Są to narządy wewnętrzne zwierząt (zarówno drobiu jak i ssaków), które nadają się do przgotowania i zjedzenia jako posiłek. Jakie są rodzaje podrobów? Do tej grupy zaliczyć możemy:

- wątroby,
- serca,
- mózgi,
- nerki,
- języki,
- żołądki,
- flaczki.

Zobacz również

Szklenia, kursy i dofinansowania. Rusza nabór w Wojewódzkim Urzędzie Pracy w Kielcach

NOWE
Szklenia, kursy i dofinansowania. Rusza nabór w Wojewódzkim Urzędzie Pracy w Kielcach

Wypadek w Starej Błotnicy. Jedna osoba ranna

Wypadek w Starej Błotnicy. Jedna osoba ranna

Polecamy

Motocyklista nie zatrzymał się na „stopie”. Ranna 45-letnia pasażerka jednośladu

Motocyklista nie zatrzymał się na „stopie”. Ranna 45-letnia pasażerka jednośladu

Awaria Banku Millenium, PKO BP i BLIK – raporty spływają do sieci

PILNE
Awaria Banku Millenium, PKO BP i BLIK – raporty spływają do sieci

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka