MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 52
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W wyniku działań prowadzonych przez Państwową Inspekcję...
fot. Główny Inspektorat Sanitarny

Sprawdź, czy masz te produkty w kuchni? Jeżeli tak, to lepiej je wyrzuć! Są groźne dla zdrowia i życia - właśnie zostały wycofane ze sklepów

Pizza

W wyniku działań prowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną wykryto obecność substancji alergennej – glutenu, w produkcie oznaczonym jako produkt bezglutenowy.

Gluten to substancja alergenna, spożycie produktu przez osoby uczulone na wyżej wymieniony alergen może wywołać reakcje alergiczne.

Szczegóły dotyczące wycofywanych produktów:

Dystrybutor: Lidl Stiftung&Lidl Stiftung&Co. KG Stiftsbergstrase 1 DE-74167 Neckarsulm Niemcy

Numer partii: 19:36 2211A0610 10.03.2022

Data minimalnej trwałości: 10.03.2022

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Firma Lidl sp. z o.o. sp. k. będąca dystrybutorem kwestionowanego produktu niezwłocznie po otrzymaniu informacji o stwierdzonej niezgodności wycofała przedmiotowy produkt
z obrotu.

Zalecenia dla konsumentów:

Osoby z alergią oraz osoby z nietolerancją glutenu nie powinny spożywać produktów wskazanych w komunikacie.

Zobacz również

Oto nasi bohaterowie! Brawa dla wszystkich, którzy pojechali w wyścigach! Dziękujemy!

Oto nasi bohaterowie! Brawa dla wszystkich, którzy pojechali w wyścigach! Dziękujemy!

Jechał 149 km/h w terenie zabudowanym! 23-latek z Kwidzyna stracił prawo jazdy

Jechał 149 km/h w terenie zabudowanym! 23-latek z Kwidzyna stracił prawo jazdy

Polecamy

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Kolejny mandat dla nietrzeźwego rowerzysty. Alkomat pokazał 2,6 promila!

Kolejny mandat dla nietrzeźwego rowerzysty. Alkomat pokazał 2,6 promila!

Ta alergia powoduje najwięcej zgonów! Nareszcie jest sposób, by zmniejszyć jej ryzyko

Ta alergia powoduje najwięcej zgonów! Nareszcie jest sposób, by zmniejszyć jej ryzyko