MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Co z immunitetem posła Romanowskiego? Komisja podjęła decyzję

Co z immunitetem posła Romanowskiego? Komisja podjęła decyzję

Alarm dla Krajskiego. Przyducha dziesiątkuje ryby w starorzeczu Wisły

Alarm dla Krajskiego. Przyducha dziesiątkuje ryby w starorzeczu Wisły

Polecamy

25 proc. Polaków prowadziło, nie będąc pewnym, że nie mają alkoholu w organizmie

25 proc. Polaków prowadziło, nie będąc pewnym, że nie mają alkoholu w organizmie

Przegląd czerwca w Żukowie

Przegląd czerwca w Żukowie

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Koniec rynku pracownika w transporcie?